Eläintenpitokieltorekisteri

Oikeusrekisterikeskus (ORK) toimii eläintenpitokieltorekisterin rekisterinpitäjänä. Rekisteri sisältää tiedot henkilölle tuomituista eläintenpitokielloista. Tiedot ovat salassa pidettäviä.

ORK voi antaa otteen eläintenpitokieltorekisteristä eläinsuojelun toteuttamista tai muuta hyväksyttävää tarkoitusta varten. Ote eläintenpitokieltorekisteristä voidaan esittää esimerkiksi jalostusyhteisölle, joka kirjaa eläimiä kantakirjaan tai muuhun jalostusrekisteriin.

Miten tilaan otteen eläintenpitokieltorekisteristä?

Tilaa rekisteriote helposti ORK:n sähköisessä asioinnissa . Sähköinen asiointi vaatii vahvan tunnistautumisen. Ote tai todistus maksaa 22 euroa, ja se laskutetaan jälkikäteen. 

Ote sisältää henkilön voimassa olevat eläintenpitokiellot. Todistus sisältää tiedon siitä, että eläintenpitokieltoa ei ole.

Jos rekisterissä on merkintöjä, ote on mahdollista saada joko suomeksi tai ruotsiksi. Jos merkintöjä ei ole, todistus annetaan kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Jos et pysty käyttämään sähköistä asiointia, tilaa ote vapaamuotoisella hakemuksella. 

Hakemukseen tarvittavat tiedot:

  • henkilön nimi, jonka tiedot halutaan tilata
  • tilauksen kohteen henkilötunnus
  • otteen käyttötarkoitus
  • otteen/todistuksen postitustiedot
  • laskutustiedot ja -viite, jos sellainen tarvitaan
  • tilaajan nimi ja osoite sekä puhelinnumero (ei pakollinen).

Lähetä hakemus meille jollakin seuraavista tavoista:

  • Suomi.fi/viestit -palvelun kautta (Oikeusrekisterikeskus > Rekisteripalvelut). 
  • Sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Suosittelemme käyttämään oikeusministeriön turvaviestipalvelua . Syötä palveluun sähköpostiosoitteesi ja rekisteröi se. Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla viestisi kulkee perille turvallisesti. 
  • Postitse osoitteeseen Oikeusrekisterikeskus/YOR, PL 157, 13101 Hämeenlinna. Muista allekirjoittaa paperinen hakemus. 

Otetta ei voi tilata puhelimitse.

Otteen toimitus

Jos käytät sähköistä asiointia, saat otteen nopeasti sähköisesti. Voit halutessasi valita toimituksen Suomi.fi-viesteihin tai postitse. Jos tilaat otteen muilla tavoilla, se toimitetaan ensisijaisesti postitse.

Lisätietoa

Laki eläintenpitokieltorekisteristä (21/2011)

Tietosuojaselosteet

Julkaistu 17.4.2024