Omien tietojen tarkastaminen

Jokaisella on oikeus tarkastaa omat tietonsa rikosrekisteristä. Tarkastuspyynnöllä saadut tiedot on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön.

Sinulla on oikeus pyytää Oikeusrekisterikeskukselta (ORK) tiedot, joita sinusta on tallennettu rikosrekisteriin. ORK ilmoittaa myös, jos tietoja ei ole. 

ORK ei vahvista tietoja esimerkiksi allekirjoituksella tai leimalla. Jos tarvitset virallisen rikosrekisteriotteen esimerkiksi työnantajaa varten, voit tilata sen nopeasti ja helposti ORK:n sähköisestä asioinnista .

Miten voin tarkastaa omat tietoni?

Jos haluat tarkastaa omat tietosi rikosrekisteristä, käytä ensisijaisesti verkkosivuiltamme löytyvää lomaketta (Rekisteritietojen tarkastuslomake (pdf) .

Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä se meille jollakin seuraavista tavoista:

  • Suomi.fi/viestit -palvelun kautta (Oikeusrekisterikeskus > Rekisteripalvelut).
  • Sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Suosittelemme käyttämään oikeusministeriön turvaviestipalvelua . Syötä palveluun sähköpostiosoitteesi ja rekisteröi se. Saat sähköpostiisi linkin, jonka avulla viestisi kulkee perille turvallisesti. 
  • Postitse osoitteeseen Oikeusrekisterikeskus/Rikosrekisteri, PL 157, 13101 Hämeenlinna.

Omia rekisteritietoja ei voi tarkastaa puhelimitse.

Voit tehdä myös vapaamuotoisen kirjallisen hakemuksen ORK:lle. Sen pitää kuitenkin sisältää kaikki samat tiedot kuin yllä mainitulla ORK:n hakemuslomakkeella. 

Otteen toimitus

ORK käsittelee tarkastuspyynnöt kuukauden tai viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun hakemus on saapunut perille. Saat vastauksen meiltä postitse.

Omien tietojen tarkastuspyyntö ei maksa sinulle mitään.

Lisätietoa


Julkaistu 11.4.2024