ORK on kasvava IT-palvelukeskus, jossa kehitetään osaamista, järjestelmiä ja palveluita yhteiskunnan tarpeisiin

Oikeusrekisterikeskuksessa on työskennelty pitkäjänteisesti, jotta julkiset hankinnat ovat aidosti avoimia ja kiinnostavia kokonaisuuksia alan yrityksille.

Viime vuonna julkishallinnon yhteishankintayksikkö Hanselissa nähtiin yhden alan Suomen ennätys. Oikeusrekisterikeskus (ORK) kilpailutti vaalitietojärjestelmän sovelluskehityksen ja sai enemmän tarjouksia kuin kukaan muu DPS-puitesopimuksen piirissä.

Tämä ei ollut sattumaa. ORK:ssa on työskennelty pitkäjänteisesti, jotta julkiset hankinnat ovat aidosti avoimia ja kiinnostavia kokonaisuuksia alan yrityksille.

ORK hankkii, ylläpitää ja kehittää palveluita oikeushallinnolle, esimerkiksi vaaleille, demokratiapalveluille, tuomioistuimille, ulosotolle ja vankiloille. ORK:n tuottamilla ratkaisuilla muutetaan asiakkaiden tarpeet toimiviksi ja turvallisiksi järjestelmiksi sekä palveluiksi.

”Tutkimme markkinat ja kuuntelemme valmistajia. Selvitämme, milloin tarvitaan valmis tuote ja milloin räätälöinti on järkevämpää, jotta IT-projektit onnistuvat”, tietoturvapäällikkö Mikko Lehtisalo kertoo.

ORK:ssa IT-osaaminen on kasvanut huikeasti. 200 henkilön virastossa IT-alan asiantuntijoita on nyt noin 125. IT-osaamista on kasvatettu muun muassa rekrytoinneilla ja kouluttautumisella.

ORK kehittää ja ylläpitää yli sataa tietojärjestelmää ja lukuisia muita palveluja yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Mik­ko Leh­ti­sa­lo ja Anne Ha­ka­la ker­to­vat, että ORK tuot­taa pal­ve­lui­ta yh­teis­kun­nan mo­niin tar­pei­siin. Kuva: Nii­na Jär­vi­nen Kuk­kia Pho­to­grap­hy



Yhteiskunnallisesti merkityksellisiä työtehtäviä

”Olen ihmisoikeus- ja demokratiadiggari”, ICT-projektipäällikkö Anne Hakala sanoo.

ORK:ssa Hakala työskentelee demokratian ytimessä FINLEX-uudistuksen parissa, jossa oikeudellisen aineiston julkiseen palveluun tehdään teknisiä modernisointeja sekä panostetaan saavutettavuuteen ja käytettävyyteen. Uutta on avoin data.

”Ei ole kovin tavanomaista, että lainsäädäntöä ja juridista sisältöä julkaistaan avoimena datana ilman käyttörajoituksia. Se antaa yksityisille toimijoille mahdollisuuden kehittää erilaisia kohdennettuja palveluja omille kohderyhmilleen.”

Kun työ valmistuu vuonna 2024, Hakala haluaa jatkaa ORK:ssa.

”ORK on joustava ja ymmärtävä työpaikka. Se sopii ihmisille, jotka haluavat tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä.”

ORK:ssa työskentelevät projektipäälliköt kehittävät myös projektien toimintatapoja ja toimivat laajan kumppaniverkoston kanssa. Käynnissä olevia projekteja on projektisalkussa yli 50 ja käynnistymässäkin kymmeniä uusia.

ORK:n toi­mis­to si­jait­see Hä­meen­lin­nas­sa.









Artikkeli on julkaistu alun perin Tivi-lehden IT-sektorin kiinnostavimmat työnantajat -liitteessä .

Henkilökuvat: Nii­na Jär­vi­nen Kuk­kia Pho­to­grap­hy

Tutustu myös:

ORK:n avoimet työpaikat

‍ORK kehittää asiakasyhteistyötä - tavoitteena kumppanuus


Julkaistu 10.5.2023